Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

1990-ben a Fidesz frakciója még úgy volt vele, hogy az elszakított -és szétszakított magyarságra való megemlékezés vállalhatatlan.

Az egyik parlamenti ülésnapon az egyik országgyűlési képviselő vetette fel, hogy egyperces néma felállással emlékezzenek meg az akkor még 70. évfordulóról. Akkor történt a Fidesz kivonulása. A Fidesz-frakció tagja volt akkoriban Áder János, Deutsch Tamás, Kósa Lajos Kövér László vagy éppen Orbán Viktor is.

A parlamenti jegyzőkönyv szerint:

“ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá