Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

2020. június 4-től változott meg Csongrád megye neve – erről döntött 2017 októberében az Országgyűlés. Eszerint Csongrád megye felvette a Csanád nevet is, így az Csongrád-Csanád megyére változott.

A megyeátnevezés értelmében összesen 34 közúti táblát cseréltek ki. A megyében élőknek nem volt teendőjük a névváltoztatás miatt. A megyei kormányhivatal honlapja és elektronikus levelezési címe nem változott meg, a hatóságok bélyegezőit, a névjegykártyákat lecserélték.

Juhász Tünde kormánymegbízott tavaly májusban még azt mondta, hogy egy-két millió forintos költséggel jár majd az átnevezés. Szeptemberben a Magyar Közlönyből kiderült, a megye átnevezésével összefüggő költségek fedezéséhez 35 millió forintot biztosítanak.

A megye mai területének jelentős része az egykori Csongrád megye adja. 1950-ben ehhez csatolták a modern korban makói székhelyű Csanád megye mintegy felét, valamint a csaknem 10 ezer négyzetkilométeres egykori Torontál vármegye egy kis részét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá