Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Hagymatikum bővítését a Fehérép Építőipari és Kereskedelmi Fővállalkozó Kft. végzi, az egyik alvállalkozó a Tiborcz István érdekkörével összefüggésbe hozott Fertődi Építő és Szolgáltató (FÉSZ) Zrt. lehet.

Mint arról beszámoltunk, a Fehérép sikeresen szokott részt venni állami közbeszerzéseken. Néhány esetben alvállalkozóként csatlakozik be, nem másnak az oldalán, mint a West Hungaria Bau Kft-nál. A WHB tulajdonosa többek között az a Paár Attila, akinek Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal is van közös cége. Többször előfordult, hogy a két cég egymást vonta be alvállalkozóként egy adott munkára.

A FÉSZ-ről azt érdemes tudni, hogy a vérplazmapiac állami szabályozásával egy olyan céget hoztak helyzetbe, amit a FÉSZ alapított. A cég többségi részvényei az Excidit Kft.-n keresztül Kacsóh Gábor kezében vannak, aki hosszú ideje luxemburgi cégekkel működik közre a West Hungária Bau (WHB) Zrt. magyar vállalkozásainak működtetésében.

Hogy a Fehérép a munkálatokhoz alvállalkozókat is be akar vonni, azt az Átlátszó vette észre.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a fürdő fejlesztésének másik részében is megjelentek a NER oligarhái, az épülő új szálloda iránt a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Hunguest Hotels érdeklődik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá