Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Makón egész egyszerűen nincs, aki gyógyítsa ezeket a betegeket – mondta Kanka Andor, a Csongrád-Csanád megyei orvosi kamara elnöke a Szeged Televízió Téma című műsorában.

Kanka Andor kifejtette, mivel Makón nincs, aki gyógyítsa ezeket a betegeket, ott ez is az oka annak, hogy megszűntek ezek az ágyak. A korábbi makói betegeket is a szegedi klinika látja most el. Érdekesség, hogy Szentesen, az ottani osztályon Jász-Nagykun-Szolnok megyei betegeket is gyógyítanak. Ott 50-60 ágy van, egy nyugdíjas és egy részmunkaidős kolléga viszi az ellátást.

A kamara megyei elnöke elárulta, ha Szentesen a nyugdíjas orvos abbahagyja, akkor ott megszűnik az osztály, az ottani betegeknek is Szegedre kerülnek.

Kanka Andor arról is beszélt, nemcsak a pszichiátriai ellátásban vannak ilyen gondok:

„minden egészségügyi terület érintett. Több ezer ember vár például szürkehályog-műtétre. De a pszichiátria mindig egy elhanyagolt terület volt az orvostudományban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá