Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A veszélyhelyzet idején 117 polgármesteri határozatot és 20 rendeletet hozott Makó polgármestere. Zeitler Ádám, Gáspár Sándor és Mucsi Tamás tartózkodott az erről szóló szavazáson a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen, amit a hivatal udvarán tartottak meg. Az ülést élőben közvetítettük volna a Makói Csípős Facebook oldalán, azonban a helyszínen nem volt hangosítás.

A polgármester tájékoztatója után Mucsi Tamás kért szót. Kifejtette: nem beszélhetünk hatékony járványkezelésről, hiszen 30 ezren hunytak el, lakosságarányosan világelsők voltunk. Szerinte Farkas Éva visszaélt a hatalmával és sérelmezte, hogy nem voltak véleményező ülések, mint az ország több településén. Úgy vélte, elfogadhatatlan, hogy Dr. Hadik Györgyöt egyszemélyes döntés után avatják díszpolgárrá.

Mágori András elmondta, hogy az egész világ leghatékonyabb védekezése volt a magyar. Hadik pedig az egészségét, életét kockáztatta a járványhelyzet alatt, a polgármester pedig nem tudhatta, mikor lehetnek testületi ülések, ezért döntött egyedül a díszpolgári címről.

Dr. Hadik György felszólalásában az elmúlt időszak covid helyzetéről beszélt, a díszpolgári címet nem hozta szóba.

A ,,Tájékoztató rendkívüli jogrend idején meghozott polgármesteri döntésekről” c. határozati javaslatot 9 igen és 3 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

Farkas Éva egy személyben döntött többek között arról, hogy Makó díszpolgára lesz Dr. Hadik György, Toldi János emlékérmét kap; megszervezte a Makói Szolgálató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságot (az átszervezés érintette a Városgazdálkodási Nkft.-t, a Kulturális-Közművelődési Nkft.-t., a Városi Televízió Nkft.-t, a Városfejlesztő Kft.-t és a Gyógyfürdő Zrt.-t.); elfogadta Makó 2019-2024 közötti gazdasági programját; elfogadta a 2019. évi belső ellenőrzési jelentést; és elrendelte a kötelező közterületi maszkviselést, amit folyamatosan meghosszabított.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá