Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Miután az első felkérésre januárban visszautasította, csütörtökön a képviselő-testület titkos szavazással megválasztotta a fideszes képviselőt alpolgármesternek. Varga Ferenc társadalmi megbízatásban látja el a feladatokat.

Mint az ismert, Czirbus Gábor januárban beadta a lemondását, erre Farkas Éva Erzsébet polgármesteri határozattal Varga Ferencet nevezte ki. Ő néhány nappal később visszautasította arra hivatkozva, hogy a testület döntsön róla. Üléseket tegnap óta lehet összehívni, így a legelső adandó alkalomra bekerült az anyag a képviselők elé.

A szavazás előtt Mucsi Tamás arról beszélt: véget érhet a kabaré, hatalmas fejetlenség látszott az alpolgármester lemondása után. Felhívta rá a figyelmet, hogy Varga Ferenc és Mágori András személyében két városüzemeltetési tanácsnok is volt, de nem tudták elllátni a feladatukat, most pedig csak utóbbi folytatja tanácsnokként a munkáját.

Mágori András válaszában elmondta, a lemondást nem tudták előre, ez pedig ,,összezavarta az erőteret.” Farkas Éva úgy értékelte a hozzászólást, hogy a közfoglalkoztatottakat is megsérti Mucsi kritikája a városüzemeltetésre vonatkozóan.

A titkos szavazást követően az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság elnöke, Dr. Hadik György ismertette az eredményt. 9 igen, 2 nem és 1 érvénytelen szavazat értelmében Varga Ferenc lett az alpolgármester.

Varga Ferenc: Köszönöm a bizalmat

A szavazást követően közösségi oldalán mondott köszönetet az új alpolgármester. Azt írja:

,,Mindenek előtt köszönetemet fejezem ki Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony felé, hogy megtisztelt bizalmával és engem jelölt a tisztség betöltésére. Köszönettel tartozom továbbá képviselőtársaimnak, hogy szavazatukkal felhatalmazást adtak arra, hogy a jövőben alpolgármesterként szolgálhassam városunkat. Ennek szellemében töltöm be tisztségemet és folytatom képviselői munkámat, továbbra is segítve, immár alpolgármesterként városunk fejlődését.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá