Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Elmulasztotta benyújtani a Szputnyik V vakcina orosz fejlesztője június 10-i határidőig a tesztadatokat az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA), így a Reuters egy névtelenséget kérő német kormányzati forrásra hivatkozva arról írt, hogy a vakcina jóváhagyása valószínűleg szeptemberig, de lehet, hogy év végéig késlekedni fog.

Portfolio által észrevett cikkben felidézték, korábban arról volt szó, hogy az EMA legkésőbb júniusban jóváhagyhatja az orosz vakcinát.

A hírügynökség másik forrása azt mondta, hogy a Szputnyik V-t fejlesztő intézet azt ígérte, a jövő hét, de legkésőbb június végéig átküldik a tesztadatokat. Ebben az esetben szeptemberre, vagy akár év végére is csúszhat a gyógyszerügynökségi jóváhagyás.

A gazdasági portál számításai szerint a Szputnyik V vakcina uniós engedélyeztetésének csúszása egymillió magyar embert érint, mivel az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyása nélkül az uniós vakcinaútlevélre nem kerül rá az oltás, így a tagállamok dönthetnek arról, beengedik-e korlátozások nélkül azokat, akik orosz oltást kaptak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá