Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A makói fideszes városvezetés közel 6 év alatt nem tudott új befektetőt hozni az ipari parkba. Eközben Hódmezővásárhelyen ezen a héten egy újabb telek kelt el – derül ki a hodpress.hu cikkéből.

A hódmezővásárhelyi ipari parkban most egy 3.781 m2 terület nagyságú, „kivett iparterület” megnevezésű ingatlant adtak el. A polgármester azt már februárban közölte, hogy az elmúlt 30 év alatt nem érkezett egyetlen komolyabb befektető sem Hódmezővásárhelyre, az elmúlt 1 év alatt viszont az ipari park 37 hektáros bővítése lassan mind befektetőkre talál.

Zeitler Ádám, makói önkormányzati képviselő már 2019-ben arra hívta fel a figyelmet: az elmúlt években nem érkezett új befektető az ipari parkba. Az önkormányzatnak sokkal aktívabban kellene fellépni az ipari parki területek értékesítése területén. Úgy vélte, ,,a logisztika és a szállítmányozás területén szükséges lenne kihasználni városunk határmenti fekvését.

Egy 2018 augusztusi kiadvány szerint a makói ipari park összterülete 1.216.300 m². Akkor 29 cég működött ott.  A kiadvány szerint 1.500 Ft/m² + 27% áfáért árulják a telkeket. Erre jön 2%-os iparűzési adó, építményadó és telekadó. Az inkubátorház induló és mikro vállalkozásoknak adna irodahelyiségeket, de úgy tudjuk, ez is kihasználatlanul áll. Itt nettó 200 Ft/m²/hó az ár egy üres helyiségre.

A makói ipari parkot 2019-ben 400 400 millió forintból fejlesztették. Ez javarészt közművesítést jelentett, de a kormány által támogatott multicégek közül egy sem jött Makóra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá