Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a csütörtöki kormányinfón közölte a korlátozások feloldásának menetét.

Ha meglesz az 5,5 millió beoltott, a kormány megszűnteti a kormány a maszkhasználatot, illetve nem kell védettségi igazolvány az éttermekben, szállodákban, nem lesz szükség a maszkhasználatra a belső terekben.

A védettségi igazolványra tömegrendezvényeken, koncerteken, fesztiválokon, sportrendezvényeken és éjszakai rendezvényeken lesz szükség. 

Megszűnt a schengeni belső határellenőrzés is, illetve Románia, Horvátország és Szerbia esetében a korábbi szabályozás lép életbe. 

Július 1-től jön az európai zöld útlevél, amelyen 3 QR-kód is lesz, ugyanis jár az okmány annak, aki a betegségen esett át, negatív PCR-tesztje van, illetve kapott oltást. 

Szerinte augusztus 20-án idén már lesz tűzijáték, illetve megszervezik az állami ünnepségeket is. Úgy gondolják akkora már lesz mint ünnepelni, hiszen a mostani tudás szerint nincs olyan variánsa a koronavírusnak, amely ellen ne lennének hatékonyak az oltások – válaszolta Gulyás Gergely.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá