Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Egy Magyarországon ritkán látható rovarfajt, keleti rablópillét figyeltünk meg a napokban a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Királyhegyesi-pusztán – közölte honlapján a nemzeti park.

Azt írják: a keleti rablópille a fokozottan védett rovarok közül a legmagasabb természetvédelmi értékűek (100 000 Ft) között van. Európában tőlünk keletre (Oroszországban, Ukrajnában) és a Balkánon honos, a sztyepprétekhez, erdőssztyeppekhez, meleg, száraz élőhelyekhez kötődik. Magyarországon kevés helyen fordul elő.

Egy 2013-ban végzett felmérés során a Körös-Maros Nemzeti Park térségében Elek környékén, a Királyhegyesi-pusztán és Gyula közelében is találtak keleti rablópillét. Most a Királyhegyesi-pusztán egy ecsetpázsitos foltban láttunk egyetlen példányt, ami tehát megerősíti, hogy a faj azóta is jelen van ezen a vidéken. 

(Fotó: Deli Tamás)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá