Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Több mint 1 milliárd forint kormányzati támogatásból megújult a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája.

A több mint 1 milliárd forint kormányzati támogatásból másfél szintet (körülbelül 1.300 négyzetmétert) újítottak fel az elmúlt hónapokban. Öt modern, családbarát szülőszobát hoztak létre, az ehhez kapcsolódó teljes infrastruktúrával, műszerekkel és új bútorokkal. Emellett vajúdást támogató, korszerű eszközöket szereztek be, illetve az apa és a szülést kísérő részére is ideális körülményeket alakítottak ki – derült ki a 2021. június 25-i épületbejáráson.

Modernizálták az Újszülött Osztályt: egyterű, nagyméretű betegtereket hoztak létre, ahova az édesanyák a vizsgálatok alatt mobilbölcsőben tolhatják be az újszülöttjeiket. Fénykezelésre alkalmas inkubátorokat és légzésfigyelő berendezéseket szereztek be, valamint kisebb méretű vizsgálóhelyeket alakítottak ki, ahol az újszülötteket a szobatársaktól szeparáltan, de az édesanya jelenlétében lehet vizsgálni. Ezenfelül a szűrővizsgálatok elvégzésére hangszigetelt, a szemvizsgálatokra elsötétíthető vizsgálókat alakítottak ki.

Megújult és családbaráttá vált a Gyermekágy Osztály: megtörtént a közös helyiségek, kórtermek teljes felújítása. A két nagylégterű kórtermet kettő 2 ágyas szobává alakították át, különálló fürdőszobával szerelték fel. Felújították a vizesblokkokat is.

Modernizálták és bővítették az újszülött megfigyelő részleget, ezzel biztosíthatóvá vált az édesanyák jelenléte és az ápolási folyamatba történő bevonása, a minél gyakoribb és hosszabb ideig tartó bőr-bőr kontaktus és a kenguruztatás.

Hatalmas változás, hogy az eddig a Gyermekklinika tömbjében elhelyezett Koraszülött Intenzív Osztály (PIC) a szülészet mellé került.

(Fotók: Bobkó Anna/u-szeged.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá