Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője megelégelte, hogy az ellenanyag-vizsgálatért fizetnie kell a magyar állampolgároknak, ezért határozati javaslatot nyújtott be a Parlament elé.

Ha ezt elfogadnák, akkor az Országgyűlés – felismerve azt, hogy a koronavírus ellenanyag-vizsgálat jelenlegi hatósági ára megterhelő a lakosság számára, különös tekintettel arra, hogy a világjárvány okozta gazdasági válság sokakat nehéz anyagi helyzetbe –

felkérné az Orbán-kormányt, hogy térítésmentesen biztosítsa a védettségi igazolvány igénylésére lehetőséget adó koronavírus ellenanyag-vizsgálatot.

Rig Lajos emlékeztetett, jelenleg 3 lehetőség van a védettségi igazolvány megszerzésére: a védőoltás, továbbá, ha valaki igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja, hogy átesett a fertőzésen. Azonban az ellenanyag-vizsgálat jelenleg önköltséges, hatósági áras, amelynek összege 11 000 forint. A védettségi igazolvány kiállításának további összege 3000 forint.

,,Meglátásunk szerint ez az ár nagyon megterhelő a lakosság számára, így ezen vizsgálat térítésmentessé tételét javasoljuk. Azért fontos ez különösen, hogy a COVID-19 járvány okozta gazdasági nehézségek miatt nehéz anyagi helyzetbe került állampolgárok se essenek el a védettségi igazolvány ilyen formán való megszerzésének lehetőségétől”

– olvasható a jobbikos beadványban. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá