Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták területét a magyar zsálya fehér virágai díszítik – olvasható a nemzeti park honlapján.

A Csanádi pusztákat járva júniusban jó eséllyel utunkba kerülhetnek valamelyik zsályafaj virágzó példányai. Ebben a térségben a ligeti, a mezei, a bókoló és a magyar zsálya is honos. Egyéves növény, nem minden évben jelennek meg állományai, idén azonban nagy tömegben jelen van mindhárom pusztafolton (Montág-, Királyhegyesi- és Kopáncs-puszta).

Legnagyobb tömegben a Montág-pusztán bukkanhatunk rá a növény magas, elágazó, látványos, fehér virágaira. A tövek néhol csoportosan, másutt egyenként, szétszórtan helyezkednek el. Egyes pusztarészeken egy fél hektáros területen akár 600 tő magyar zsálya is előfordul. Nemcsak gyepeken, hanem a bolygatottabb talajokon is megtelepszik.

(Fotó: Szász Bence)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá