Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Mint arról beszámoltunk, országos összevetésben Makó az ötödik a patkányészlelésekben. Ma testületi ülést tartottak, ahol szóba került ez a téma is, a városvezetés szerint ,,kezelik a helyzetet.” Az ülésen egyébként nem volt hangosítás és a hőségriadó ellenére a hivatal udvarán tartották meg.

A patkányok ügyéről Mucsi Tamás (DK) beszélt. Az önkormányzati képviselő szerint forrást kell találni az irtásukra. Hozzátette: vajon ehhez a helyzethez mennyire lehet köze a szétvert makói vízműhöz, hiszen a cég kiemelt figyelt a rágcsálóirtásra.

Bár az országos lista első húsz helyezettje között csak Makó (5.) és Csongrád (6.) szerepel a megyéből, Dr. Hadik György (Fidesz) valamiért arról beszélt, hogy ez megyei probléma. Hozzáfűzte azt is, létező a probléma, de nem olyan súlyos.

Zsámboki Zsolt, a műszaki csoport vezetője kifejtette: ennek kezelése úgy zajlik, hogy felveszik a lakossági bejelentéseket, kéthetente összegyűjtik, majd az Alföldvíz munkatársaival elvégzik az irtást. Három év alatt megfeleződött a panaszok száma – közölte.

Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) végül annyival zárta le a témát, hogy ,,kezeljük a helyzetet.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá