Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Mucsi Tamás (DK) révén érdekes indítvány került a képviselő-testület elé. Törvényi hivatkozás miatt a kötelező jelleget kivették belőle, önkéntesen lehet elvégeztetni. Mucsi azt hallotta, egyik képviselőtársa drogfogyasztó, de konkrét nevet nem árult el. A testületi ülésen egyébként nem volt hangosítás és a hőségriadó ellenére a hivatal udvarán tartották meg.

Mucsi indítványa arról szólt, hogy minden képviselőnek kötelező legyen szeptember 15-ig negatív drogteszttel igazolnia, hogy alkalmas feladatainak ellátására.

Az egyéni indítványról dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta elmondta, határidőn túl érkezett be, ennek ellenére a polgármester kérésére behozták az ülésre. Szerinte jogszabályba ütközik, mert a képviselőség nem munkaviszony, de az is aggályos, ha egy munkáltató teszteltetné az alkalmazottjait. Felhívta rá a figyelmet, hogy a drogteszt kimutathatna mást is, pl. gyógyszerhasználat miatt lenne pozitív. Annak viszont nincs akadálya, hogy egy képviselő önként elvégezze és közzétegye az eredményt.

Erre reagálva Mucsi Tamás kifejtette, nem tiltja semmi, hogy magasabb szintet támasszanak a képviselők felé. Az indítvány beadásának pedig az az oka, hogy információ szerint az egyik képviselő drogfogyasztó, de nem tudja elhinni, ezért egy teszt megállítaná a pletykákat.

Varga Ferenc alpolgármester (Fidesz) előbb figyelmeztette a rágalmazásra, majd megkérdezte, hogy kiről van szó, de Mucsi nem árulta el.

Dr. Hadik György (Fidesz) szerint ,,csacskaság” rászánni egy napot, hiszen az ülésen elhangzottak szerint a legközelebbi magánlabor Budapesten van.

Végül úgy fogadták el, hogy önkéntesen elvégezheti, aki szeretné, akár patikai gyorsteszttel, vagy laborban. Akinek pedig negatív lesz az eredménye, az visszakapja az önkormányzattól az árát, ha pedig találnak labort Szegeden, vagy Hódmezővásárhelyen, akkor azokkal kibővítik a határozatot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá