Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A felcsúti milliárdos gázszerelő, Mészáros Lőrinc cégbirodalmának zászlóshajója, a Mészáros és Mészáros Kft. a korábban korrupciós botrányba keveredett Békés Drén Kft.-vel közösen nyerte el a Modern Városok Program keretében kiírt, szegedi gazdasági fejlesztésekhez kapcsolódó út- és közműfejlesztés keretében a csapadék és tisztított szennyvíz elvezetésének előkészítési munkálatai elnevezésű tendert – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A konzorcium a munkálatokért több mint 8 milliárd 36 millió forintot számlázhat ki.

A kiírás szerint a nyertesek feladata lesz az Öthalmi csatorna, a Baktó–MÁV melletti csatorna, a Szillér–Baktó–Fertői főcsatorna, a Szillér–Baktó–Pöröséri összekötő csatorna, a Pöröséri főcsatorna, a Béketelepi csatorna kotrása, vasbeton mederelemes burkolása mellett több szivattyútelep, átemelő és más műtárgy építése. Ezen túl csapadékvíz-elvezető csatornák kivitelezése is része a közbeszerzésnek.

Mészárosék a tenderen a Strabagot és a Szabadics Zrt.-t előzték meg.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá