Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Érdeklődésre számot tartó, súlyos bűncselekmény nem történt a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium Bajza utcai telephelyén, ahol egy fő iskolőr teljesít szolgálatot – derül ki a városi rendőrkapitány beszámolójából.

Mint arról beszámoltunk, 2020-ban az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jött létre, feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása lesz, amelyekben erre leginkább szükség van. Az iskolaőröknél nincs lőfegyver, de szükség esetén testi kényszert, gázspray-t, gumibotot, vagy bilincset alkalmazhatnak. A megyében négy intézményben alkalmaznak iskolaőrt.

Nagy Sándor rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető beszámolója szerint a makói, Bajza utcai épületben ,,kiegyensúlyozott légkörről, nyugodt, eseménymentes szolgálatról” számolt be az iskolaőr, aki ,,magas szintű kiképzést követően állt szolgálatba.”

2020. szeptember 1. és 28. között 190 esetben volt szükség iskolaőrök intézkedésére országszerte, de testi kényszer alkalmazására két alkalommal került sor, egyéb kényszerítő eszköz alkalmazására pedig nem volt szükség.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá