Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Európai Bizottság nem fogja elfogadni a 7,2 milliárd euró uniós támogatás elköltéséről szóló magyar helyreállítási tervet a július 12-én esedékes határidőig – írja a 444 a Politico lapra hivatkozva.

Ennek oka az EU vezetői szerint, hogy a tervben nem szerepelnek elég szigorú lépések a korrupció megelőzésére. A bizottság korábban minden tagállamnak egyedi ajánlásokat tett arra vonatkozóan, hogy milyen elvárásokat kell abszolválniuk a helyreállítási terveiket illetően, hazánk esetében ez a korrupcióellenes intézmények és folyamatok erősítése, a bíróságok és az ügyészség függetlenségének garantálása volt.

A bizottság szerint mindezt nem sikerült teljesítenie a magyar kormánynak, vagyis, ha a magyar tervet hivatalosan is visszautasítják, annak következménye, hogy a magyar kormány csak akkor számíthat az uniós 2500 milliárd forintra, ha érdemben reagál a bizottság kritikáira – teszi hozzá a Politico.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá