Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A háztartásonkénti 120 literes zsák bőven elegendő, amiből hetente egyet ad a szolgáltató; az országosan előírttal szemben többször viszik el és a kötegelt gallyakat is elviszik díjmentesen – derül ki Varga Ferenc alpolgármester bejegyzéséből. Ma sajtótájékoztatót tartottak a zöldhulladék elszállításával kapcsolatban, szerkesztőségünk nem kapott meghívást.

Az alpolgármester posztjában azt írta: ,,1 zsák űrtartalma 120 liter, ami azt jelenti, hogy egy magánház esetében, ami egy átlagos méretű udvarral rendelkezik, bőven elegendő. A makói lakosok számára évi 52 alkalommal biztosítja a zöldhulladékok elszállítását a szolgáltató, az országosan előírttal szemben, mely évente 10 alkalom. A kötegelt gallyakat pedig a zsákok mellé kihelyezve szintén elszállítják díjmentesen minden alkalommal. A komposztálóedények díjmentes igénybevétele továbbra is lehetséges.”

Az már a makohirado.hu cikkéből derül ki, hogy aki már kapott egy zsákot a szolgáltatótól és kitette, azok kapnak helyette egy másikat. Ha pedig valaki nem kapta meg, akkor az ügyfélszolgálaton kérhet.

Mint arról beszámoltunk, többen arról panaszkodtak, hogy a kukásautó nem vitte el a házuk elől a zsákban kirakott zöldhulladékot. A szolgáltató július elsejétől csak a saját zsákjában viszi el a zöldhulladékot és a begyűjtéssel egyidejűleg egy új zsákot ad helyette. Ha továbbiakra van szükség, azt 289 forint+ÁFÁ/darab áron megvehetjük.

(Kiemelt fotó: Varga Ferenc Önkormányzati Képviselő Facebook oldal)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá