Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Egy összegben hathavi fizetésüket kapnák meg a rendvédelmi dolgozók 2022 elején, amely mintegy 178 milliárd forintjába kerülne a költségvetésnek – írja a Napi.hu.

A lap a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) és a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) üléseinek jegyzőkönyvére hivatkozva kiemeli, hogy a még 2019 végén bejelentett 3 évenkénti 6 havi illetménynek megfelelő összegű „fegyverpénz” kifizetésére csak akkor kerülhet sor, ha a gazdasági növekedés meghaladja az 5,5 százalékot.

Vagyis egy évvel előre hoznák az eredetileg 2023-ra tervezett rendvédelmi szolgálati juttatás kifizetését, ami fejenként mintegy 900 ezer és 2 millió forint közötti összeget jelentene.

Ezt azonban feltételhez kötik: három év folyamatos hivatásos szolgálati jogviszonyhoz, ami a hivatásos állomány 90 százalékát fedi le. Bár a szakszervezetek szorgalmazták, hoy a rendvédelmi igazgatási viszonyban dolgozó közalkalmazottakra, kormánytisztviselőkre (riaszosok), valamint a munkavállalókra is érvényes legyen a prémium, rájuk végül nem fogják kiterjeszteni a juttatást.

A lap megemlíti, hogy a lépéssel a választások előtt igyekeznek elejét venni a rendőrök tömeges leszerelésének, hiszen a belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka fontolgatja, hogy pályát módosít.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá