Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Úgy tűnik, Orbánék elengedték a témát, dacára annak, hogy a már lezajlott Európa bajnokság kezdetére 7-7,5 beoltottat vizionáltak, mintha beletőrödtek volna kudarcukba és oltásra buzdítás helyett inkább Sorossal, és a bevándorlókkal riogatnak. 

A bő nyolcmillió magyar felnőtt lakosból 5,33 milliót oltottak be eddig, ezzel az átoltottságunk 66,2 százalékos. Tavasz végén országunk akkori értékei még az élmezőnyt jelentették az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által listázott harminc európai uniós, illetve az Európai Gazdasági Térségbe tartozó országok rangsorában. Ez az arány azonban most éppen ahhoz elég, hogy a rosszabbul teljesítő felének az elejére sorolódjunk vissza. Előz minket – többi között – a dobogós Izland (90 százalékos átoltottság), Málta (82,4 százalék), illetve Hollandia (82,1 százalék), közvetlenül előttünk Olaszország (68,4 százalék), Franciaország (67,4 százalék) és a sokáig labornak számító Ausztria (67,3 százalék) áll. Bár egyelőre mögöttünk van a sorban, az elmúlt hetek növekedése alapján a napokban Ciprus is megelőz majd minket. A sor legvégén továbbra is Románia és Bulgária áll 30, illetve 17,4 százalékkal – összegezte a heti adatokat a 24.hu.

Persze Orbánék járványkezelése több ponton megbukott már, gondoljunk csak arra, hogy a régió többi országától eltérően nem nyújtottak valós segítséget a bajba jutott embereknek, emiatt pedig tízezrek mentek tönkre. Ez persze nem zavarja a kormányt, a sikerpropaganda tovább hasít majd az alternatív valóságra még fogékonyak körében. Más kérdés, hogy ez, és a Sorossal, “migráncsokkal” való riogatás mire lesz majd elég 2022 tavaszán – állapítja meg a zsurpubi.hu.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá