Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Bár a közmédia és a kormánypárti sajtó, köztük a hirado.hu napok óta igyekeznek agyonhallgatni, illetve bagatellizálni az NSO Pegasus nevű kémszoftvere körül kirobbant nemzetközi, Magyarországot is súlyosan érintő megfigyelési botrányt, 2019-ben még írt a kémszoftverről a hirado.hu.

Ekkor leírták, hogy a szoftvert gyakran használják ellenzékiek megfigyelésére – szúrta ki a Media1.

Mint írják, 2019. január 14-én Szilágyi Levente, a hirado.hu munkatársa által írt hír címe az volt: „Kémszoftver és egy beosztottja buktatta le a kokainbárót”. A hír érdekessége, hogy a végén megjegyezték:  a szoftvert „gyakran használják a latorállamok ellenzékiek megfigyelésére”.

A latorállam kifejezés az angol fordítása olyan országokra használják, amelyeket Washington felvett a terrorizmust támogató államok listájára.

A 2019-es cikk Joaquín Guzmán (a köpcös) mexikói drogbáró lebukásáról szólt, amelyben az írás szerint komoly szerepe lehetett egy izraeli cég, az NSO kémprogramjának, a Pegasusnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá