Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Öt népszavazási kérdésből három a nemváltoztatásról szól, de a kormány azt sem tudja, hány műtét volt eddig itthon, kiskorúak számára pedig egyszerűen nem engedélyezettek ezek a beavatkozások.

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések? Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? – ezek a kérdések is szerepelnek a tegnap, Orbán Viktor által meghirdetett népszavazás témái között.

A 24.hu kérdezte tegnap Gulyás Gergelyt, hogy hányan vettek részt itthon ilyen kezelésekben. A miniszter azt mondta, hogy nincsenek konkrét számok a nemváltoztatási műtétekkel kapcsolatban. Arra a felvetésre, hogy akkor mi indokolja az országos népszavazást, a miniszter az uniós kötelezettségszegési eljárást hozta fel. A magyar kormánynak az a félelme, hogy a jogi szabályozásunkat támadják – jelentette ki.

Arról ugyanakkor van tudomásuk, hogy vannak itthon is ilyen műtétek, kiskorúakkal kapcsolatban viszont nincsenek erről információk

– mondta általánosságban Gulyás, és szerinte a népszavazási kampány arra is jó, hogy ezeket az ügyeket meg lehessen vitatni, a szükséges információk birtokában.

A Háttér Társaság, magyarországi LMBT-szervezet megerősítette a hvg.hu-nak, hogy

összhangban a világszerte érvényes gyakorlattal, nemátalakító beavatkozásokat csak nagykorúakon lehet végezni Magyarországon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá