Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Már csak e héten látogatható a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum földszintjén a Rokonok – Pásztor nemzedékek c. fotókiállítás. A napjaink pásztorait megörökítő felvételek között népzenei aláfestéssel tart alkotói vezetést Nagy Gábor, a makói múzeum néprajzkutatója.

Nagy Gábor a fotógráfia és a néprajztudományok mellett a népzenében is otthonosan mozgó alkotó, aki brácsán, dudán és furulyán is játszik, a Rozsdamaró zenekar alapítója, a Békés Banda tagja.

Vásárhelyi, egyéni kiállításának záróeseményén népzenével kísért tárlatvezetésen mutatja be a fotók készítésének hátterét és mond történeteket a megörökített pásztorokról. A finisszázs augusztus 1-jén, vasárnap 16 órakor kezdődik a vásárhelyi közgyűjteményben, amelyre a belépés díjtalan.

(Kiemelt fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá