Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Becsületsértés vétsége miatt elítélték Mucsi Tamást: 1 év próbaidőt kapott amiatt az alpári videót miatt, ami január végén jelent meg a Facebookon Farkas Éva szövetségeseiről, de nem volt benne az összes fideszes képviselő. A makói DK-s képviselő állítja, nem ő készítette a gúnyolódó videót, csak megosztotta azt. Mucsi az elsőfokú ítélet ellen fellebezést nyújtott be.

A videóban a polgármestert, férjét, munkatársait, makói fideszes képviselők egy részét láthatjuk, viccesnek szánt aláfestő hangokkal, különböző feliratokkal. A lejárató videóra a Makón élekből kitiltottak nevű csoportban bukkantunk rá, Mucsi Tamás önkormányzati képviselő osztotta meg. Már akkor is jelezte, semmi köze a videóhoz.

A videó megosztása után néhány nappal, a felvételen látható egyik ember, Mészáros Sándorné, bizottsági kültag feljelentést tett a rendőrségen, méghozzá csak Mucsi Tamás ellen. A feljelentő úgy ítéli meg, a videóban való ábrázolása sérti őt emberi méltóságában, alkalmas arra, hogy a becsületét csorbítsa, és „hamis ábrázolásával félrevezesse a csoport látogatóit”.

Mucsi arról számolt be, hogy a mai tárgyaláson kiderült: Mészáros Sándornéról kimondta a bíróság, hogy közszereplő és hogy a 3 másodperces képkocka, melyen szerepelt, nem hamisítvány. Ennek ellenére elsőfokon Mucsit ítélték el. Szerinte nem követett el bűncselekményt, ezért már postára is adta a fellebbezést.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá