Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

Sonkoly Tibor, hódmezővásárhelyi festőművésznek nyílt tárlata a makói levéltárban vasárnap. A kiállítás a XIV. Natura Marosmenti Művésztelep egyik programja.

Különleges nap ez a mai, hiszen elkezdődik a Natura Marosmenti Művésztelep szinpóziuma és ennek a kezdő rendezvénye ez a kiállítás. Idén már másodszor tudunk a művészteleppel közösen kiállítást megnyitni. Egy hónappal ezelőtt Sejben Lajos képzőművész alkotásait mutattuk be – fejtette ki köszöntőjében Urbancsok Zsolt, a makói levéltár vezetője.

A tárlat a Rejtőzködő valóság címet viseli. Sonkoly Tibor szerint ebből a valóság az, amit az emberiség évezredek alatt összegyűjtött a világról és önmagáról. Így ez egyéni és egyetemes is lehetes. Utóbbi rejtőzködik, amíg fel nem fedezzük és be nem építjük a valóságtudatunkba. Ennek a beépülésnek az egyik csatornája a művészet, ami felsorakoztak olyan eszközöket, mint az érzelem és a lélek, ez küldi számunkra, hogy befogadjuk a mű által sugallt információt.

Sonkoly művei közül hármat a levéltár udvarán állítottak ki, a többit az épület galériájában. A szabadban tartott megnyitó után csoportokban, a másfél méteres távolságot megtartva megtekintették az érdeklődők a benti képeket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá