Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Egyre gyakoribbak és kifinomultabbak a támadások a magyar határon. Az ilyen támadásokkal szemben csak felkészülten, bátran és nagyon határozottan lehet fellépni, úgy, ahogy a határon szolgálatot teljesítő katonák megtették múlt hét kedden Ásotthalom közelében  – jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Ásotthalmon.

Az elmúlt héten egy 15 tagú csoport próbálta meg illegálisan átlépni a magyar–szerb határt. Egyiküket azzal bízták meg, hogy egy nagy teljesítményű és nagy kiszerelésű gázspray-vel lefújja a határt őrző négy katonát. Németh Szilárd szerint ,,a valószínűleg kiképzett bűnöző” olyan spray-t használt, amelyet nem lehet önvédelmi eszközként beszerezni.

Az államtitkár azt mondta, egyre gyakoribb, hogy 10-15 tagú csoportok érkeznek a magyar határhoz, melyeket egy olyan ember kísér, aki azzal van megbízva, hogy elterelje a határvédők figyelmét, és kipróbálja, mi történik, ha agresszíven lépnek föl.

Németh Szilárd ismertette, a hétvégén négyszáz határsértő ellen intézkedett a rendőrség és a honvédség. Hetente ezer-ezerötszázan próbálják meg illegálisan átlépni a magyar határt, idén eddig pedig 53 ezer esetben kellett emiatt fellépni.

(Fotó: Németh Szilárd Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá