Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Július 17. óta várja a kalandorokat a kiszombori kukurica-útvesztő. A helyszín idén is a község külterülete, az Óbébai utcán elhagyva a települést.

A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör szervezésében ez már a tizenharmadik útvesztő. Bár a csapat nem babonás, próbáltak ezekre építeni: boszorkány és fekete macska is található az útvesztő motívumai között – tudtuk meg a kör alelnökétől, Bajnóczi Jánostól.

Az egész tábla megközelítőleg 5 hektár, 400 méter hosszú és 120 méter széles, ebben a bejárható út 4-4,5 kilométer. Próbálták úgy megcsinálni, hogy minél hosszabb legyen a bejárható út, de így is van, aki gyorsan végigjárja, igaz, annak edzettnek kell lennie.

Fotó: Útvesztő

Az útvonalat négyen vágják ki: Bajnóczi János, Endrész Erzsébet, Sinka Lajos és Hévizi Gézáné. Ketten viszik a mérőszalagot soronként, János jelöli, hol kell kivágni, a negyedik személy vágja. A kivágás 8 nap alatt készül el, de nem egész nap csinálják, hanem szabadidejükben, amikor mindenkinek jó az időpont.

A szervezők elmondása szerint jók a visszajelzések, elég ,,erős” az útvesztő és jobb mint a tavalyi. A kör bízott benne, hogy a koronavírus és esetleges szigorítások nem zavarnak bele, eleve úgy készültek, hogy megnyitják – szerencsére így is lett.

A jövő heti péntek 13-án különleges programmal készülnek. Lesz kincskeresés, tombola, a Pavane Táncegyüttes dobosai-zászlósai és a Gold Fire Tánc Egyesület lépnek fel, este pedig a Magyar Csillagászati Egyesület szegedi csoportjának segítségével az égbolt szépségeit lehet megfigyelni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá