Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

95 970 magyarnak lett volna esedékes augusztus elsejével a második oltás, ám nem vették fel azt – a szabályok szerint az ő védettségi igazolványuk érvényét is veszítette – derül ki a 24.hu összesítéséből.

Hazánkban hetek óta naponta csupán pár ezren döntenek úgy, hogy mostmár beoltatják magukat, ennek ellenére a védőoltások százezrével érkeznek az országba. Annyi a felhasználható oltás hazánkban, hogy 9,77 millió magyarból 9,725 milliót be tudnánk oltani – ezzel Magyarorszg világelső. Eddig összesen 18,9 millió vakcina érkezett, ami 9,72 millió ember beoltására elég.

Mint írják, 95.970 azoknak a honfitársainknak a száma, akiknek augusztus elsejével bezárólag lett volna esedékes a második oltása, de azt nem vették fel. A lap szerint ennek három fő oka lehet:

  • Az illető csak a védettségi igazolványra pályázott.
  • Beteg volt a második oltás napján.
  • Fél a mellékhatásoktól.

A lap megnézte azt is, melyik vakcina esetében hagyták ki a legtöbben a második adagot:

  • A Sinopharm oltása augusztus első napjával bezárólag 1 055 755 embernek lett volna esedékes, ennek ellenére 1 031 919 dózist adtak be belőle, így közel 24 ezer olyan ember van, aki nem vette fel (2,3 százalékos hiány).
  • A Pfizer esetében 35 ezren nem kérték a második adagot, de mivel ebből jóval többet adtak be (2,41 milliót), így a hiány is sokkal kisebb (1,4 százalék).
  • A legfegyelmezettebbek a szputnyikosok voltak, mindössze szűk 12 ezren nem vették fel a második oltást a 911 ezerből, ami 1,3 százalékos hiányt jelent).
  • A legnagyobb (háromszázalékos) hiány pedig az AstraZenecával oltottak esetében mutatkozik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá