Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A kormány a népesség átoltását azzal igyekszik ösztönözni, hogy a háziorvosokkal hetente jelentéseket írat arról, hány hatvan év fölöttit nem sikerült rávenni oltás felvételére – írja a Telex. A lap birtokába került dokumentumok szerint a háziorvosoknak minden pénteken délig jelentést kell írniuk arról, hogy a héten hány hatvan év fölötti pácienst kerestek fel, győztek meg az oltás felvételéről és oltottak be.

Emellett, azzal aki nem veszi fel az oltást, egy nyilatkozatot is alá kell íratniuk – arról, hogy nem kérnek egy önkéntes oltást, ami az orvosok szerint legalábbis furán veszi ki magát.

A kormány ráadásul elvárja a háziorvosoktól, hogy akár személyesen keressék fel oltatlan, hatvan év fölötti pácienseiket, és az otthonaikban is oltsanak, ha úgy adódik. Ezzel az orvosok szerint az a probléma, hogy praktikusan csak Sinopharmot tudnának ilyen esetben magukkal vinni, mert a többi típusú vakcina 6-10 dózisos ampullákban érkezik, melyeket többé-kevésbé egyszerre kell beadni.

Ez igen bajosan lenne megoldható amennyiben az orvosok körbejárják az időseket, ha pedig a kínai vakcinát adják be nekik, ott tartunk, ahol a part szakad, mert kérdéses, hogy kialakul-e tőle a megfelelő védettségük.

A háziorvosok listákat kapnak a praxisukba tartozó, egyelőre beoltatlan idősekről, és noha a felkeresésükben elvileg orvostanhallgatók és az önkormányzatok önkéntesei is segítenek majd nekik, nincsenek elragadtatva a gondolattól, hogy „házaló ügynököt” kell játszaniuk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá