Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nyolc szabadtéri tűzesethez, két balesethez, segítségnyújtáshoz riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat a hétvégén, egy helyen szén-monoxid érzékelő jelzett. (Fotó: illusztráció.)

Pénteken szabadtéri tűzesetek adtak munkát Csongrád-Csanád megye tűzoltóinak. Három helyen gyulladt ki az aljnövényzet, de a gyors és szakszerű tűzoltói beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. Szatymaz közelében húsz négyzetméteren, Csongrádon a Szegedi út közelében négy hektár területen, valamint Csanádpalotán a Dózsa soron hatszáz négyzetméter területen száraz fű, avar égett.

Pénteken több helyen számoltak fel viharkárokat a megyében. A legtöbb helyen a lehasadt ágak és a kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Főként Szeged, Makó, Hódmezővásárhely, Szentes térségéből indították a segélyhívásokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Szombaton két balesetnél végeztek mentést a megyei tűzoltók. Kisteleken a Petőfi utcában, Hódmezővásárhelyen a Bodzási úton két-két személygépjármű ütközött össze. A hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, a balesetekben senki sem sérült meg.

A délutáni órákban Csongrád közelében száz négyzetméteren száraz fű és avar égett, amelyet a csongrádi tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével oltottak el.

Vasárnap négy szabadtéri tűzesethez riasztották az egységeket megyénkben. Tömörkényen, Csongrádon, valamint Szegeden két helyen gyulladt ki az avar, összesen mintegy hetvenezer négyzetméteres területen. A hivatásos tűzoltók rövid idő alatt körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat, ennek köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben.

Balástyán a Táncsics utcában családi ház fürdőszobájában összehordott szemét és ruhadarabok égtek. A tűz a tetőszerkezetre és a szomszédos épületre nem terjedt át. A tüzet a kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a kisteleki és balástyai önkéntes tűzoltók és a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport oltotta el. A tűzesetben személyi sérülés nem történt.

Szentesen a Dr. Berényi Imre utcába az ingatlan tulajdonosa a háztetőn megcsúszott és nem tudott lejönni. Ezért segítségnyújtáshoz riasztották a szentesi tűzoltókat, akik létra segítségével hozták le az ingatlan tulajdonosát.

Riasztott a szén-monoxid érzékelő vasárnap délután egy mindszenti lakásban. A beavatkozáshoz a hódmezővásárhelyi hivatásos és a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották. A kéményből az átfolyós vízmelegítő elhasznált levegője visszaáramlott a lakásba, amely eszközt a gázszolgáltató szakemberei kizárták a szolgáltatásból. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá