Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Augusztus 15. 23.59-kor lezárult a nyilvántartásba vételi eljárások megindítására nyitva álló időszak. A határidőig 272 egyéni képviselőjelölti, 7 miniszterelnök-jelölti és 16 jelölő szervezeti kérelem érkezett be – írta hétfőn reggel az előválasztás oldala.

kérelmek feldolgozása és hiánypótlása miatt a nyilvántartásba vett jelöltek és szervezetek végleges listája várhatóan a hosszú hétvégén alakul ki.

Most egy hét szünet következik, majd a következő lesz a menetrend:

  • Augusztus 23., hétfőtől – Aláírásgyűjtőívek felvétele
  • Augusztus 23., hétfő – szeptember 6., hétfő
    • Ajánló aláírások gyűjtésére szolgáló időszak (egyéni országgyűlési képviselők esetén 400, miniszterelnök-jelöltek esetén 20,000 aláírás)
  • Szeptember 6., hétfő 10:00 – jelöltállítási határidő (eddig kell leadni egyéni jelöltek esetén a 400, miniszterelnök-jelöltek esetén a 20,000 ajánló aláírást tartalmazó ívet)
  • Szeptember 18., szombat 9:00 – szeptember 26., vasárnap, 20:00: Az előválasztás első fordulója (egyéni országgyűlési képviselőjelöltek, miniszterelnök-jelölt)
  • Október 4., hétfő, 9:00 – október 10., vasárnap, 20:00: Az előválasztás második fordulója (miniszterelnök-jelölt, ha az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok 50%-át)

(Fotó: Népszava)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá