Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Kabulból Taskentbe menekítettek 26 magyar állampolgárt Magyarország katonai szövetségesei – tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerda délután közleményben az MTI-t. Szijjártó Péter miniszter szabadságon tartózkodik és nem is tervezi megszakítani azt a rendkívüli helyzet ellenére sem.

A magyar féllel egyeztetve, katonai szövetségeseink légi úton kimenekítettek 26 Kabulban rekedt magyar állampolgárt – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdán. A magyarok jelenleg Üzbegisztán fővárosában, Taskentben tartózkodnak.

Szijjártót jobban érdekli a foci

,,Ez igen, Tessss! 3 forduló: 2 gól, 2 gólpassz és 2 gól előtti kulcspassz. Gyerünk tovább!!!” – ez volt Szijjártó Péter legutóbbi Facebook-bejegyzése, utalva Dzsudzsák Balázs teljesítményére. Az, hogy nem nagyon posztol, azért lehet, mert a külügyminiszter épp szabadságon van. Magyar Levente, a minisztérium parlamenti államtitkára vett részt helyette az uniós külügyminiszterek videókonferenciáján is. Azt mondta, nem tudja pontosan, mettől meddig tart Szijjártó szabadsága, de nem merült fel, hogy az afganisztáni helyzet miatt visszatérjen.

Magyar szerint nem probléma a külügyminiszter távolléte, mivel naponta egyeztetnek telefonon és a külügy a belüggyel, valamint a Honvédelmi Minisztériummal együtt ura a kialakult helyzetnek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá