Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A szegedi rendőrök szerdán két órán belül elfogtak egy 58 éves férfit, aki bejelentette, hogy egy bombát helyezett el egy helyi bevásárlóközpontban.

A rendőrség ügyeletére 2021. augusztus 18-án 16 óra 11 perckor egy utcai telefonfülkéből érkezett bejelentés, hogy egy szegedi bevásárlóközpontban bomba fog robbanni. A kiérkező rendőrök az áruház területét kiürítették, majd megkezdték az épület átvizsgálását. Az elvégzett adatgyűjtések eredményeként rövid időn belül látókörbe került a feltételezett elkövető, akit a helyszín közelében – miközben az eseményeket figyelte – elfogtak az egyenruhások.

A férfit a rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. augusztus 19. napján, 16 órakor telefonált a 112-s segélyhívóra és közölte, hogy bombát rakott az általa megjelölt szegedi bevásárlóközpontba, és egy órájuk van az emberek kimenekítésére. A gyanúsított a hívását még többször megismételte és közölte, hogy lesz még pár bomba és innentől kezdve 3 és fél órájuk van a rendőröknek, hogy megtalálják a bombát. Közölte azt is, hogy látja a rendőröket, figyel mindent, a közelben van és sürgette őket, hogy lassan felrobban a bomba, vessenek be drónt is. A férfi még további két hasonló tartalmú hívást intézett a segélyhívóra.

A gyanúsított fenyegetései miatt a bevásárló központot lezárták, több száz embert érintően kiürítették, majd átkutatták. Az épületben bombát nem találtak.

A minősített közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. Az indítvány alapjául az szolgált, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, többszörös visszaeső, sőt korábban is többször állt már bíróság előtt közveszéllyel fenyegetés bűncselekménye miatt. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, ülésén fog dönteni.

(Képek: police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá