Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A román nemzetiségi önkormányzat által benyújtott pályázatot támogatta az államtitkárság 35 millió forinttal. Ezt mintegy 200 adakozó 15 millióval, az egyházközség pedig hétmillió forint saját forrással egészítette ki – mondta az MTI beszámolója szerint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön, amikor hálaadó szentmisén mutatták be a híveknek a templomot.

Az idén februárban indult beruházás során új aljzatbetont és mészkő padlólapokat, valamint lábazatot alakítottak ki, új festést kaptak a falak alsó, fehér részei. Szűcs Gábor asztalosmester fűthető padokat készített borovi fenyőből. Emellett megújították a templom hangosító rendszerét is.

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Birta Júlia Mihaéla, a makói román nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, saját élettörténetük is szorosan összefonódik a 250 éves templommal, így különösen hálásak a felújításáért.

Birta Júlia Mihaéla úgy fogalmazott „a hitet, mindegy melyiket, kell továbbadnunk a gyermekinknek”. Makón adományokból új szentségház is épült.

A misén Soltész Miklós ígéretet tett arra, hogy jövőre is folytatódik a városban a templomfelújítás.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá