Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Szent István napi városi ünnepségen átadták a két díszpolgári címet és nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Kotormán Istvánt is.

Tóthné Döme Mária 1958-ban született Makón, népművelő, néptánc pedagógus, a Maros TE művészeti vezetője. Gimnazistaként 1974-ben lett tagja a régi Marosnak. 40 évvel ezelőtt újraszervezte a táncegyüttest. Jelenleg 5 éves a legfiatalabb táncosa, a legidősebb nyugdíjas korú. A Maros TE nemzetközileg elismert együttes lett, rendszeresen szerepelnek külföldön, de rendszeresen fellépnek Makón és a környékben. Tóthné Döme Mária 2000 óta a Makói Általános Iskolában is tanít néptáncot. 1996-ban Makó Város Közszolgálatáért, 2002-ben Magyar Ezüst Érdemkereszt, 2012-ben Makó Város Közművelődésért és pedagógiai életműdíjat vett át, 2016-ban Makó Város Érdemérmet.

Dr. Hadik György 1954-ben született Makón. 1978-ban Szegeden avatták orvosdoktorrá. A kecskeméti kórházban kezdett el dolgozni, 1983-ban sebész szakorvosi vizsgát tett. Hazaköltözése óta megszakítás nélkül a makói kórházban dolgozik, 1990-ben lett főorvos. Szakorvosként több előadást tartott országszerte. Kijevei, dániai, németországi tanulmányutakon vett részt. 2002-ben orvos-közgazdász diplomát szerzett. 2006-2011. között a Magyar Orvosi Kamara megyei titkára, 2006-2011. között a makói kórház közalkalmazotti tanácsának elnöke, 1998-2002. között a megyei önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnöke volt. 2014. óta önkormányzati képviselő. 2018-ban az EMMI kitüntető oklevelét vette át. Jelenleg is dolgozik nyugdíjasként. A covid-járvány idején is folyamatosan dolgozott a sebészeti osztályon.

Kotormán István az órásmesterséget is kitanulta. 1979-ben lelkészi diplomát szerzett, feleségével szolgáltak több településen is. 1998-ban a makói újvárosi gyülekezet hívta Makóra. 2000-ben megkezdte működését a Szikszai György Református Iskola. 2017-ben Makó Város Díszpolgára lett.

A polgármesterek teljhatalma június 15-ig tartott. Farkas Éva Erzsébet ezt nem várta meg, június 4-i dátummal egy személyben döntött a városi kitüntetések átadásáról, így a jelenleg is aktív, fideszes önkormányzati képviselőről, Dr. Hadik Györgyről is. Mikor ez kiderült, azt közölte, ,,kizárólag az orvosi pályáján elért eredményeit vettük figyelembe.”

(Fotók: Pillanatképek Farkas Éva Erzsébet Facebook videójából)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá