Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület arról írt a Facebookon, hogy egy iskola tanára kidobott egy, az udvarra a gyerekek közé betévedt 10 hónapos tacskót, aminek így eltört a lába és megzúzódott a medencecsontja. Később kiderült, hogy Makón, a Pápay iskolánál történt az eset. A Klebelsberg Központ azt közölte az eset után, a pedagógus a gyerekeket védte, nem akarta bántani a kutyát, a gyógykezelés költségeit pedig vállalta.

Az egyesület bejegyzése alatt sokan érdeklődtek, hol történt, de nem árulták el. A hozzászólók felháborodtak, arról értekeztek, milyen büntetést érdemelne a tanár. Egyesek szerint ki kellene fizetnie az ellátás költséget, ki kellene rúgni, de előkerültek azok a vélemények is, hogy össze kellene verni, meg kéne rugdosni és sokan követelték, hogy adják ki a tanár nevét.

A kommentelők végül kiderítették, hogy a makói Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola, a Komutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola tagintézménye lehet a meg nem nevezett intézmény.

A Blikk beszélt egy nővel, aki látta a sérült kutyát. Ő azt mondta, hogy a portás mondta el neki, hogy egy gyógypedagógus kidobta a kutyát az udvarról.

Az iskola vezetője, Vargáné Szalados Klára a Blikknek azt mondta, hogy tud az esetről, és vizsgálatot indított. Amíg az le nem zárul, addig nem nyilatkozik az ügyről.

A Klebelsberg Központ a lapnak ezt válaszolta:

„A területileg illetékes Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint 2021. szeptember 7-én a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskolában a gyermekek udvari tartózkodása során egy gazdátlan tacskó, feltehetően kóborállat ment be az udvarra. Az intézménybe sérült gyermekek járnak, akiknek hirtelen közeledésére a kutya nem reagált egyértelműen barátságosan. A pedagógus a helyzet gyors megoldásaként az állatot kézzel megfogva kirakta a kapun, majd azonnal értesítette az intézményvezetőt és a gyepmestert. A pedagógus nem szándékozott ártani a kóbor állatnak, és nyilatkozatban vállalta gyógykezelésének megtérítését.”

A Blikk szerint a kutya az iskola jelzésére került állatorvosoz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá