Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az Alkotmánybíróság (Ab) közleménye alapján a HVG írta meg, hogy az elmúlt időszakban nagy számban fordultak az indítványozók az oltásokkal kapcsolatban.

970-en a védettségi igazolványhoz fűződő jogosultságokkal kapcsolatban nyújtottak be panaszt. A természetes immunitás alapján kiállított, ellenanyaghoz kötött igazolvány kiállításának feltételei miatt 39-en, az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltásával kapcsolatban pedig 220 fő nyújtott be panaszt az Alkotmánybírósághoz.

Az Ab közölte, az egyes ügyekben beérkező típusindítványokat az ügyrend rendelkezésének megfelelően kezeli. Ez azt jelenti, hogy a különböző típusindítványok közül csak az elsőként beérkezett panaszok indítványozói kapnak tájékoztatást arról, hogy az indítványt nyilvántartásba vették, és az előadó alkotmánybíróhoz került.

Korábban egy egészségügyi dolgozó megtámadta a koronavírus elleni védőoltás kötelező felvételét szabályozó kormányrendeletet az Alkotmánybíróságon. Ezzel kapcsolatban a Népszavának a testület kommunikációs vezetője azt mondta, hogy a lépésnek nincs halasztó hatálya.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá