Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ehhez bizonyára hozzájárult a hétfő délutáni fél 2-es kezdés, az esős idő és hogy valójában már el van döntve, hogy a Rákosi út és az elkerülő találkozásánál körforgalom fog épülni. (Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala.)

A mako.hu-ra felkerült rövid tájékoztatás szerint a körforgalom négyágú lesz, 15 m belső és 24 m külső sugárral, a ki- és behajtó ágak elválasztása háromszögszigetekkel valósul meg. Közvilágítás a körpálya közepén és szélén elhelyezett oszlopokkal lesz. Az építést 2022. július 13-án fejezik be a tervek szerint.

A körforgalom beruházója a NIF Zrt., a kivitelezője a DÉLÚT Kft. A munkálatokat a magyar állam finanszírozza, ami nettó 289,9 millió forint.

A makói elkerülő és a Rákosi úti kereszteződésben az elmúlt években közel 50 baleset történt és négyen meghaltak. A képviselő-testület 2015 februárjában döntött arról, hogy a 430-as és 4432-es utak kereszteződését átépítik körforgalommá. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá