Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hiába a koronavírus-járvány miatti lezárások, korlátozások és a kialakult gazdasági válság, az Orbán-kormány ha sportról van szó, nem fukarkodik. Erről árulkodik a parlamenthez napokban benyújtott zárszámadási törvényjavaslat is – írja az mfor.hu.

2020-ban minden eddiginél többet, 621 milliárd forintot költött a kormány a sporttal összefüggésben. Ebben nincsenek benne a TAO-támogatások, melyek az államkassza helyett sportszervezetekhez folynak be, ennek összege is rekord volt, 176 milliárd forint. 

Vagyis egyetlen év alatt 797 milliárd forintnyi közpénz vándorolt a sportba.

Ez három forrásból tevődött ki a lap szerint: a költségvetés fejezeti előirányzatai 366 milliárd forintot irányítottak az ágazatba, gazdaságvédelmi programokon belül rendeleti úton 240,8 milliárdot irányítottak át, a rendkívüli tartalékból 13,8 milliárdot költöttek, a Beruházás Előkészítő Alapból pedig 1 milliárd forint ment el a sportra.

A 621 milliárd forint felét létesítmények megvalósulására, előkészületére költötték. A gazdaságvédelmi programokon belül 153, a fejezeti előirányzatokkal pedig majdnem 170 milliárd forintot biztosított a kormány sportlétesítményekre. Mint például az MTK létesítményfejlesztési programjának 40,4 milliárd forintot, de a tatabányai csarnok beruházása is kapott 13,3 milliárd forintot.

De a kormány itt még nem állt meg és 20,5 milliárd forintot osztott szét a gazdaságvédelmi programokon belül a határon túli labdarúgásra, és annak infrastruktúra-fejlesztésére is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá