Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Médiatanács döntése alapján a Makói VTV kétszer megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényt – derül ki a grémium szeptember 28-i ülésének jegyzőkönyvéből.

A televízióban egy építészeti cég szolgáltatásairól, termékeiről reklámszerű többletinformációk hangzottak el a pozitív tulajdonságok kiemelésével. Egészen pontosan a következőt állapította meg a Médiatanács:

,,2021. április 14-én 18 óra 53 perc 53 másodperctől közzétett valamint 21 óra 53 perc 52 másodperctől megismételt „ÉPI-TECH Magazin” című műsorszámmal összesen két alkalommal megsértette az Smtv. 20. § (3) bekezdését, ezért az Mttv. 186. §-a alapján figyelmezteti a Médiaszolgáltatót és kötelezi, hogy a határozat közlésétől számítva haladéktalanul tegyen eleget a jogszerű magatartás követelményének és tartózkodjék a jövőbeni jogsértésektől.”

Az idézett bekezdés a következő jelenti: ,,A burkolt kereskedelmi közlemény médiatartalomban történő közzététele tilos.”

A Médiatanács megállapította, hogy az említett műsorral ,,nem sértette meg az Mttv. 31. § (1) bekezdése b) pontjában foglalt rendelkezést.” Ez pedig azt szabályozza, hogy ,,nem hívhatnak fel közvetlenül áru megvásárlására vagy bérlésére, illetve szolgáltatás igénybevételére.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá