Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki Makó és környéki zöldségkereskedők fiktív számlákkal történő ellátását szervezte és irányította, illetve könyvelte.

A megalapozott gyanú szerint több Makó és környéki zöldségkereskedő fogadott be Lengyelországból történő petrezselyem beszerzéssel összefüggésben fiktív számlákat. A valótlan tartalmú számlákkal azt a látszatot keltették, mintha a zöldséget belföldről szerezték volna be, csökkentve ezzel fizetendő áfájukat. A számlabefogadó cégek többségének könyvelését a gyanúsított végezte, ő egyeztetett a cégek ügyvezetőivel abban, hogy mikor, milyen módon kerüljön sor a fiktív számlák kiállítására. A gyanúsított szervezte és irányította azt is, hogy az ukrán lakcímmel rendelkező ügyvezetők cégei mikor, milyen tartalommal állítsák ki a fiktív számlákat. A 2020. év júliusa és 2021. év októbere közötti időszakban mintegy 17 cég fogadott be a gyanúsított irányítása mellett valótlan tartalmú számlákat és helyezett levonásba közel 180 millió forint összegű áfát jogosulatlanul.

Az üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítvány a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá