A hétköznapunkat jobban érinti a fizetésünk, mint a migráció

A szentesi zöldséges piacnál találkozott a választókkal Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője és Szabó Zoltán Ferenc, a párt helyi vezetője. A Jobbik szerint a migráció problematikája is megoldásra vár, de a mindennapokat jobban érinti a bérek helyzete és a korrupció.

A parlamenti képviselő pár napja Orosházán és Medgyesegyházán járt, után Recsk és Pétervására következett. ,,Különböző tájegységek, de az emberek problémái ugyanazok” – fogalmazott. Elmondása szerint a bérek, a megélhetés helyzete és az uniós források felhasználása kerül leggyakrabban szóba. A polgárok negatív véleménnyel vannak ezekről: a bérek nagyon elmaradnak a Nyugat- Európaiaktól, az uniós források felhasználása körül pedig hatalmas a korrupció.

,,Valóban probléma a migráció kérdése, de a mindennapjainkat jobban érinti, Európa jövőjét is jobban érinti, hogy fel tud-e zárkózni valaha a nyugati államokhoz Európa keleti része. Ha nem, akkor az Unió létét fogja fenyegetni, akárcsak a migráció”

– közölte. A Jobbik ezért a bérunióval kezdené el a bérfelzárkóztatást. Elképzelésük szerint kezdésképp a nyugati multicégek adhatnának hasonló béreket a magyarországi dolgozóinak, mint az anyaországukban. ,,A magyar melós se végez kevesebb, rosszabb munkát, sőt sok esetben jobbat csinál” – tette hozzá Lukács. Szerinte, ha a hazai ügyészség nem nyomoz a korrupciós ügyekben, akkor csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez.

Mint arról beszámoltunk, a Jobbik elsőként adta le az aláírásokat a Választási Irodánál, amit másfél nap alatt gyűjtöttek össze. Lukács László György szerint mindez az bizonyítja, hogy a párt nem esett szét, szervezetten gyűjtötték az aláírásokat és egy fricskát adtak a Fidesznek. Úgy véli, az emberek elégedetlenek az egysíkú kommunikációval, az ország problémái sokkal sokszínűbbek, ezért másrétű választ kell rá adni: bérfelzárkóztatás, csatlakozás az Európai Ügyészséghez, autonómia kérdések felvetése, az állami álhírgyárak leállítása.

Szabó Zoltán Ferenc úgy látja, fontos a szentesieknek a választás, az itt élők szeretnének egy biztonságos Európát, aminek ők is részesei. Nincs akkora helyi tétje a választásnak, mint akár egy önkormányzatinak, de érdekli a szentesieket. Elmondása szerint a tavalyi választás után a Csongrád megyei hármas választókerület jobbikos része nagy károkat szenvedett, kevés segítsége maradt, de például Kisteleken néhány óra alatt száznál is több ajánlást gyűjtöttek.

Szentesen főleg a ,,nagy” posta közelében és a piacnál lehet találkozni a Jobbikkal, de Szabó Zoltánt bárhol el lehet érni, testületi ülések előtt fórumokat tart és egyéni megkereséseket is elfogad.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink