A mérnök és a dokumentarista kiállítása

Ma nyitották meg Mágori Dániel és Kis Lajos fotósok kiállítását, – a most már hivatalos nevén is, – Hagymaház Galériában. A két alkotó jó barátságot ápol egymással, 20-20 képet hoztak páronként kialakítva. 

14616743 92722691

Az azonos képméreteken kívül melankólia, ember nélküliség és fekete-fehér színek jellemzik a munkákat – mondta Dömötör Mihály fotóművész, aki örömmel vállalta, hogy megnyitja a tárlatot, hiszen a két alkotó korábbi kiállításain is már megtette.

Kis Lajos 1978-ban született Makón, középiskolás kora óta foglalkozik a fotózással. Első kiállítása 2010-ben volt, összesen két önálló és öt közös bemutatója volt már. A mérnök és a művész lélek találkozik benne – fogalmazott Dömötör, hiszen a fotós Szegeden dolgozik mérnökként.

Mágori Dániel 1984-ben született, 18 évesen kezdett fotózni, elsősorban az utcai imázsképek a kedvencei. Családi vállalkozásban dolgozik. Dokumentarista jelleggel állítja be a felvételeket – jellemezte a fotóművész.

A kiállítás november 16-ig látható.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink