A nap témája: Már 368 ezren menekültek el Ukrajnából

Már mintegy 368 ezer ember menekült el a harcok elől Ukrajnában az orosz invázió három nappal ezelőtti kezdete óta, a menekülők több mint fele Lengyelországba ment – jelentette vasárnap az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a lengyel hatóságok hozzátéve, hogy a menekültek száma folyamatosan nő. (Kiemelt fotó: Sűrű füst száll fel egy tüzérségi támadás miatt kigyulladt olajtárolóból Kijev közelében 2022. február 27-én. MTI/EPA/Alisa Yakubovich)

Ez az adat a különböző országok hatóságai által megadott adatok összesítése – írta az ENSZ-szervezet a közleményében. Csaknem 200 ezer ember Lengyelországba menekült csütörtök óta a lengyel határőrség szerint. Csak szombaton 77 ezer 300 menekült érkezett Ukrajnából a lengyel határhoz, utána pedig vasárnap délelőtt 11 óráig további 44 ezret regisztráltak – közölte újságírókkal Tomasz Praga, a határőrség parancsnoka. A vonattal, gépkocsival vagy gyalog érkező menekülteket már Lengyelországban élő hozzátartozóik vagy a lengyel hatóságok kijelölt tisztségviselői fogadják.

Menekülnek Ukrajnából Moldovába, Magyarországra, Szlovákiába és Romániába is – jegyezte meg az AFP. A UNHCR vasárnap hajnali jelentése szerint 160 ezren Ukrajnán belül kerestek menedéket, ami nem jelenti azt, hogy később ne próbálnának meg külföldre menni. Az ENSZ-szervezet közölte: attól tart, hogy akár ötmillióra is duzzadhat az ukrajnai menekültek száma.

(MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

49 éve született Elek Ferenc Jászai Mari-díjas magyar színész, a Budapesti Katona József Színház tagja.

Tovább »

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Történelmi bűn, hogy a kormánynak továbbra sem számítanak a magyar kis- és közepes vállalkozások

,,A magyar nemzeti érdek elárulása az, amit a magát nemzetinek hazudó Orbán-kormány művel! Miközben a magyar családi, kis- és közepes vállalkozásokat a multikkal ellentétben nemhogy nem tekinti stratégiai partnernek a Fidesz, de válogatott módokon ellehetetleníti őket, a külföldi befektetőkkel egészen más a helyzet”- írja csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Tovább olvasom »