Bartók-ügy: több pedagógus is van a testületben, mégsem tartják fontosnak a tájékoztatást

Való igaz, a Bartók iskola fenntartója a Hódmezővásárhelyi Tankerület, az épület tulajdonosa azonban a makói önkormányzat. Úgy tűnik, nem törekednek rá, hogy eloszlassák a városi pletyákat, miszerint eladják és szálloda lesz belőle.

,,Eladják”, ,,szálloda lesz”, ,,biztos a Mészáros Lőrinchez kerül” – ilyen és ehhez hasonló véleményeket lehetett hallani a tegnapi megmozduláson, amit a Bartók épület előtt tartottak. A lakosok a Facebookon is hasonló véleményeket osztottak meg. Bár a képviselő-testületben több pedagógus is van, ráadásul a polgármester is az (!), mégsem volt senki képes megnyugtató választ adni az elmúlt egy hében. Maga az épület Makó Város Önkormányzatának tulajdona, így az épület jövőjéről csak ők adhatnának tájékoztatást – ami egyelőre várat magára, nem tudni miért.

Ezeket tudjuk eddig

Múlt héten derült ki, hogy a tankerület tervei szerint a bartókosok a következő tanévet már a Makói Általános Iskola Almási épületében kezdhetik. A szülők ezt tehát a tanév végén tudták meg, ezért rengeteg kérdésük van. Facebookos csoportot is létrehoztak, hogy könnyebben megosszák gondolataikat egymással.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Facebook oldalon szombaton valamiért megjelent egy tájékoztatás arról, hogy a fenntartó a tankerület, nem pedig az önkormányzat.

A hét elején szülői értékezletet tartottak, jelen volt az iskola vezetése és a tankerület vezetője is – ezt már az új Almási épületben tartották meg. Szülői beszámoló szerint a tankerület közölte, akinek sok a távolság (az Almási és a Bartók között közel 2 km van), az szervezze át a családi életét. Az anyuka tájékoztatása szerint az is elhangzott, hogy a művészeti oktatás megvalósítása még kialakítás alatt van.

Az ügyre reagálva Zeitler Ádám, jobbikos önkormányzati képviselő közleményt adott ki, amiben arról írt: elfogadhatatlan, hogy a diákok, a szülők és a tanárok megkérdezése, álláspontjuk figyelembe vétele nélkül bezárnak egy nagy múltú intézményt, és megszüntetnek egy kiváló közösséget.

Tegnap, nagyjából 40 fő részvételével tartottak demonstrációt az iskola előtt. Itt Mucsi Tamás dk-s önkormányzati képviselő elmondta, a polgármester, a tankerület nem ad tájékoztatást. Arra kérte a résztvevőket, hogy minden nap este 6-kor találkozzanak az iskola előtt kötetlen beszélgetésre.

Múlt héten kerestük a Hódmezővásárhelyi Tankerületet, választ azóta sem kaptunk arra, mi lesz a művészeti oktatás jövőjével.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📷 Elismerték a nyugalmazott makói főlevéltáros munkáját

Hétfőn délelőtt a Csongrád-Csanád Megyei Levéltári Napok programján a helytörténet-kutatások legújabb eredményeiről számoltak be a Korona alsó termében. Vig Zoltán nyugalmazott főlevéltáros negyven évnyi levéltári munkája elismeréséül Oltvai-díjat vett át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink