Egy hete még minden regisztráltat be akartak oltani húsvétig, de mostmár csak az időseket

Nemrég még Orbán Viktor és Müller Cecília is bizakodóan azt mondta, hogy húsvétig nemcsak az időseket, hanem minden regisztráltat be tudnak oltani. A mai kormányinfón kiderült, hogy ez mégsem fog megtörténni.

Gulyás Gergely hosszan beszélt az oltásról a csütörtöki kormányinfón. Elmondta, hogymost úgy látja a kormány, hogy az idősek beoltására húsvétig sor kerülhet attól függően, hogy mennyien regisztrálnak még addig a 60-65 év feletti korosztályból.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint az időseknél a legmagasabb a regisztráció aránya, a 65 év felettiek kb. kétharmada regisztrált, de még mindig több százezren nem tették ezt meg. Őket Müller Cecília levélben fogja felkeresni, hogy fontolják meg a védőoltás beadatását.

A miniszterelnök február 12-én a Kossuth Rádióban adott interjújában mondta azt, hogy mind a 2 millió ember, aki az akkori hivatalos adatok szerint regisztrált megkapja a vakcinát a húsvéti ünnepekig.

,,Ha a kínai vakcinával is elkezdünk oltani – ami nincs messze – akkor minden olyan embert, aki eddig regisztrált, húsvétig beoltjuk. Június elején ez a szám 6 millió felett lesz”

– fogalmazott akkor a kormányfő.

Müller Cecília is hasonló célokat fogalmazott meg még február végén. Az országos tisztifőorvos az operatív törzs február 25-i tájékoztatóján azt mondta, hogy

minden reális esély megvan arra, hogy húsvétig minden regisztráltat beoltsanak.

Sőt még múlt héten is ez volt a terv. Legalábbis György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője március 2-án az operatív törzs tájékoztatóján még azt mondta, a cél az, hogy húsvétig, legkésőbb április 11-ig minden regisztrált megkapja legalább az első adag oltását.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink