Fidesz-közeli cégek végezték a vízminőség-javító program kivitelezését

Az ivóvízminőségjavító-program kivitelezését a KEVIÉP- A-HÍD konzorcium végezte. Érdemes utánanézni ennek a két vállalatnak, mivel foglalkoznak még.

Az A-HÍD Építő Zrt. a HÍD-csoport tagja, fő profiljuk – nevükből is könnyű kikövetkeztetni – a hídépítés, alul- és felüljárók építése. De a makói mellett a borsodivánkai vízminőség-javító programot is ők kivitelezték. Nagy tapasztalatunk van szennyvíztisztítók építésében is, például Gödöllőn, vagy Tabon is építettek már ilyet. Jelenleg is több nagy – Európai Uniós és kormányzati támogatásból megvalósuló – beruházáson dolgoznak. Az A-HÍD építi az M35-ös autópálya második ütemét Berettyóújfalu mellett.

Van azonban ennél érdesebb érdekeltsége is a cégnek. A Győr melletti Gönyüben több milliárdos beruházással bővítik a kikötőt.

A kivitelezésre kiírt pályázatot az A-HÍD-Swietelsky Vasúttechnika Kft. – Mészáros és Mészáros Kft. alkotta konzorcium nyerte. Igen, az a Mészáros.

Aki tavaly megezerszerezte a vagyonát, és ha továbbra is ilyen ütemben gazdagodik, akkor 2024-re ő lehet a világ leggazdagabb embere. Szóval a mi Lőrincünk az A-HÍD Zrt-vel is jó barátságban van.

A KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. egy debreceni vállalat. Főleg magasépítési munkálatokkal foglalkoznak, de a honlapjuk szerint több mint 50 település egészséges vízellátásában működtek már közre.

Idén februárban írta a Magyar Nemzet, hogy

„a hulladékgazdálkodással is foglalkozó Keviép építőipari csoport ugyanis az állami gigaberuházások rendszeres kedvezményezettje.”

Legutóbb 2015-ben 2,38 milliárd forint értékben Heves megyében nyertek el hulladékgazdálkodási rendszer továbbfejlesztéséről szóló tendert. Szintén tavalyelőtt, a debreceni cég Biharnagybajom és Sárrétudvari szennyvízcsatornázására is elnyert 2,445 milliárd forintot, így egyetlen év alatt már 4,833 milliárd forintnyi közpénzzel gazdagodott. Ahogyan az Origó egy korábbi cikkében felhívta a figyelmet:

a Keviépnek ellentmondásos a kapcsolata a Fidesszel.

Mielőtt ugyanis sorra nyerte volna az állami tendereket,

2007-ben még Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, akkori polgármestert perelte.

Lázár ugyanis Hódmezővásárhely vezetőjeként egy interjúban azzal vádolta meg a cég vezetőjét, Miklóssy Ferencet, hogy a vállalkozó „mutyizni akart”, és megfenyegette őt.

Röviden összefoglalva tehát, mindkét cég közel áll a regnáló hatalomhoz.

Vajon ezért volt olyan sürgős kifizetni több mint 3 milliárd forintot egy rosszul elvégzett munkáért?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Makói sakkozó nyerte a kecskeméti versenyt

2021. október 2-án Kecskeméten az Országos Gyermek és Felnőtt Egyéni Rapid Sakkversenyen 4 fő makói játékos ült asztalhoz. A hét fordulós megmérettetésen 2 x 15 perces időbeosztású játszmák kerültek lebonyolításra.

Tovább olvasom »