Hamis fékberendezés több megyében

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei több megyében bukkantak hamisított fékberendezés alkatrészekre. Országszerte hat helyszínen összesen 1265 autóbuszokhoz használt hamisított WABCO légszárító patront foglaltak le csaknem 4 és fél millió forintértékben. Emellett több mint hatmillió forint értékű hamis autódiagnosztikai szoftvert is találtak. 

68259354

A NAV pénzügyőrei egy győri alkatrészraktárban tartottak ellenőrzést, ahol 26 WABCO védjeggyel ellátott légszárító patront találtak. AJárműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) munkatársa és a WABCO magyarországi képviselői megállapították, hogy az autóbuszokhoz használt fékberendezési alkatrészek hamisítványok.

A gazdálkodó nyilvántartásából kiderült, hogy a cég győri, illetve soproni telephelyén és alkatrészüzletében is található hamis légszárító patron. Az alkatrészüzletben már értékesített hamis termékek csomagolását is megtalálták, amelyekről a cég ügyvezetője elmondta, hogy nem tudta, hogy azok hamisítványok. Ezenfelül a pénzügyőrök ellenőrizték a gazdálkodó számítógépeit is, amelyeken összesen 21 hamis autódiagnosztikai szoftvert találtak, megközelítőleg hat és félmillió forint értékben.

A győri revízió információi alapján a NAV Vas, Heves és Veszprém megyében is tartott ellenőrzéseket, amelynek eredményeként összesen 1214 hamis WABCO légszárító patront foglaltak le különböző Volán telephelyeken és az ellenőrzött cég gyöngyösi telepén.

81344232

A NAV a hamis légszárító patronok kapcsán iparjogvédelmi jogok megsértése, míg a hamis autódiagnosztikai szoftverek miatt szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tett.

A hamis fékalkatrészek autóbuszokba beépítve közúti szerencsétlenséget is okozhattak volna. A NAV a JAF-al szorosan együttműködve különös hangsúlyt fektet a különféle járműipari alkatrészek és autódiagnosztikai eszközök hamisításának hatékony megakadályozására.

(NAV sajtóosztály)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

78 éve született Ifj. Rubik Ernő, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar szobrász, építész, formatervező, belsőépítész, játéktervező, feltaláló, egyetemi tanár, a Rubik-kocka feltalálója.

Tovább »

13 milliós Audi Nagylakon

Egy, az osztrák hatóságok által körözött luxusautót foglaltak le a Nagylak Közúti Határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink