Hazakísérték a kiszombori óvodások a nyugdíjba vonuló óvónőt

Egy rövid műsort követően, rendőri biztosítás mellett kísérték haza a Kiszombori Karátson Emília Óvoda növendékei Haklikné Balázs Ildikót. Az óvónőnek szerdán volt az utolsó napja, 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonult.

Haklikné Balázs Ildikó 1983. augusztus 15-én kezdett a kiszombori óvodában délutános óvónőként, majd három évig tagóvoda vezető volt Klárafalván. A babavárás után visszakerült Kiszomborra, azóta itt dolgozott, egészen tegnap előttig.

Az utóbbi években vezetőhelyettes volt, Börcsökné Balázs Márta óvodavezető jobbkezeként tevékenykedett.

,,Sokan azt mondják ilyenkor, hogy mert szeretem a gyerekeket. De én úgy gondoltam, hogy ebben ki tudok bontakozni, szép szakmának, hivatásnak tűnt és egyébként az is”

– mondta el a Makói Csípősnek arra a kérdésünkre, hogy miért pont óvónő szeretett volna lenni.

Nagyon jó csapat van Kiszomboron, a ’80-as években nagy generációváltás volt, ami hamarosan ismét bekövetkezik. Jó vezetőink voltak, jók a csoporttagok és a szülői közösség, így élmény volt itt dolgozni – fogalmazott az elmúlt 40 év kapcsán.

Az utolsó munkanapjának eseményei meglepetések voltak. Igaz, az évfordulókat, születésnapokat megünneplik, de Ildikó erre nem gondolt, hogy az egész óvoda hazáig kíséri majd.

Mint azt elmondta, a férje egy év múlva megy nyugdíjba, ezt már nagyon várják. Emellett van hagymaföldjük, azzal foglalkoznak, van két unokájuk is már, de a jövőben besegít majd az óvodának, ha szeretnék.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap idézete

74 éve született Szegeden Temesi Ferenc, Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író, műfordító, drámaíró, forgatókönyvíró.

Tovább olvasom »